*** Laatste update: zie "nieuws en deelnemerslijst 2011" ***

Day-to-day update technische keuring

Verslag technische keuring Europarit, 9 juni 2010
.


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
Equipe Bakhuis/Bakhuis twee dagen te vroeg aan de finish van de Etappe Moutiers – Montbéliard.

De winnaars van de Europarit 2009, equipe 2 Jan en Colette Bakhuis, zijn op woensdag al gesignaleerd bij de finish van de tweede etappe. Zij gaan graag goed voorbereid van start en hebben alvast één finishlocatie bekeken. Op bijgaande foto ziet u hen voor het Peugeot Museum in Montbéliard.

Problemen in de aanlooproute.


.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.

.
Alle deelnemers hebben zich woensdagavond tijdig bij de technische keuring gemeld en volgens de keuringsofficials Piet van der Veer, Theo Offenberg, Wim Mars en Hennie Kerkdijk zijn alle auto’s goedgekeurd. Dat wil niet zeggen de deelnemers zonder problemen in Anzère zijn aangekomen.

Equipe 13 Wilfred en Wanda Beuker zijn dinsdag vertrokken en hebben halverwege Duitsland overnacht. Bij het verlaten van de autobaan kregen ze een klapband en een reservewiel hadden ze niet aan boord; zelfs voor een thuiskomertje was geen ruimte meer in de kofferbak en dus restte hun niets anders dan de hulp van de ADAC in te roepen. Deze sleepte de auto naar een dorpje en Wilfred en Wanda hadden het geluk dat ze naast een garage konden overnachten.
Woensdagmorgen kon tijdens het ontbijt nieuwe band monteren.

Equipe 40 Dennis en Ellen de Heer hadden problemen met de koppelingsplaten. Deze moesten worden vervangen en omdat er niet veel tijd was voor de reparatie moesten ze eerst zes garages langs voordat een garagehouder bereid was nog dezelfde dag de problemen op te lossen.

Ook zijn er equipes die voor het geluk geboren zijn. Henk van Buren werd vorig jaar bij de start in Rauris uitgezwaaid door zijn vader Frits van Buren en deze was zo enthousiast dat hij dit jaar bereid was de start in Anzère voor zijn rekening te nemen. Nu wordt Henk dus met de startvlag uitgezwaaid door zijn vader.
Equipe 9 Henk van Buren en Fernand Hendriks hebben dit jaar nog meer geluk, want zij vonden Jan Gert Averesch bereid om een reservewiel voor hun mee te nemen. Zelf hebben ze zoveel bagage aan boord van hun Porsche dat er geen ruimte is voor een reservewiel. Bijna had Jan Gert het reservewiel uit moeten laden bij de Zwitserse grens, want bij de controle door de douane viel het bijzondere wiel in de kofferbak op. Het wiel werd zelfs gescand om er zeker van te zijn dat er geen smokkelwaar in verborgen was.


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.

Hoofdprijs Europarit 2010.

De winnaars van de Europarit 2010 staat een leuke prijs te wachten. Trachsel Agency, het bureau dat in Anzère de hotelovernachtingen voor de organisatie verzorgd heeft voor dit jaar een bijzondere prijs beschikbaar gesteld voor de winnaar van de Sportklasse. Dit equipe mag het komende wintersportseizoen een week naar het wintersportoord Anzère op basis van Logies met Ontbijt. Tevens krijgt dit equipe een liftkaart voor die week, zodat zij volop van de wintersport kunnen genieten. Het bemiddelingskantoor wordt gerund door de familie Trachsel, bestaande uit ondermeer Gerdien Trachsel, een Nederlandse, haar zwager en haar schoonmoeder. Zij bemiddelen voor de verhuur van Chalets in deze wintersportplaats en hebben samen met de VVV de aankleding van de keuring, de documentencontrole en de start verzorgd. De deelnemers werden door de familie Trachel verwelkomd met een hapje en een drankje en daarna kon bij Gerdien de kamersleutel worden opgehaald.























.



.



.



bericht 4 juni:
Deelnemers aan de Europarit verzamelen zich in Anzère.



Woensdag 9 juni komen de deelnemers aan de Europarit 2010 bijeen in het Zwitserse Anzère gelegen in het berggebied boven Sion.

Omdat een groot aantal deelnemers al eerder op pad gaat heeft iedereen tijdens de instructie avond een voucher gekregen waarmee men zich kan melden bij Trachsel Agency (Rue du Nord 5, Anzère) die de hotelovernachting heeft geregeld.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..

..
.
..

.
Trachsel Agency, Rue du Nord 5, Anzère.



Dit bureau bevindt zich in het centrum van Anzère en het staat aangegeven op de plattegrond in hoofdstuk 6 van het reglement.Ook krijgen de deelnemers te horen waar en hoe laat zij die avond kunnen dineren en waar zij de volgende morgen kunnen ontbijten.


Vanaf 18.00 uur kan men zich melden voor de technische keuring en de documentencontrole. Vooraf moeten de voorruitsticker de verplichte reclame en het rallybord worden opgehaald en op de auto worden aangebracht. Daarna kan de auto worden gekeurd en kunnen de documenten (paspoort, rijbewijs en groene kaart) gecontroleerd worden. Deze formaliteiten vinden plaats op het plein voor Trachsel Agency, maar de organisatie probeert nog een mooiere locatie te vinden midden op een dorpsplein dat normaal gesproken alleen voor voetgangers toegankelijk is.



.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.

.
..
..

.
.
Dorpsplein.


Als dat lukt zal de route daar naar toe worden aangegeven.


De organisatie hoopt dat iedereen voor 21.00 uur aanwezig is en wenst alle deelnemers een goede reis.