*** Laatste update: zie "nieuws en deelnemerslijst 2011" ***

Etappe 4 2011

Rothenburg ob den Tauber

De grote parkeerplaats bij de hotels "Zur Linden" en "Rappen" is op zondag 19 juni de locatie waar de terugreis van start gaat in het Duitse Rothenburg ob der Tauber. Er moet die dag nog een behoorlijke afstand worden afgelegd om op tijd terug te zijn in Hellendoorn en daarbij wordt er rekening gehouden met de wens van de deelnemers om niet te laat aan te komen bij de finish. Rothenburg ligt niet alleen ob der Tauber, maar ook dicht bij de A7 en via die autobahn voert de route richting Würzburg waar het vaak zeer druk is op moment dat de A3 wordt gekruist. Op zondagmorgen valt het wel mee met de drukte en eenmaal bij Fulda aangekomen verlaten we de autosnelweg en rijden we over de binnenwegen en door kleine dorpjes naar Meldingspost 1 in Breitenbach. De route vanaf de snelweg tot vlak voor de meldingspost wordt een regelmatigheids etappe waar de deelnemers tussen diverse tijdcontroles een gemiddelde snelheid moeten hanteren die hen bij het begin van de route wordt medegedeeld bij een bemande controle. Te laat komen kost bonuspunten, maar ook als te snel wordt gereden duikelt een equipe in het klassement. Hier is een optimaal samenspel tussen bestuurder en navigator een vereiste om zoveel mogelijk bonuspunten te behalen.

Na een ruime koffiepauze in Breitenbach wordt er weer een mooie route door Duitsland genomen over kleinere binnenwegen totdat Bad Wünnenberg is bereikt waar in het Parkhotel voldoende tijd is voor een theepauze bij Meldingspost 2. Het laatste traject is in omgeving Hellendoorn, waar nog een hergroepering opgenomen. Het is de bedoeling het deelnemersveld wat bij elkaar te krijgen om zonder al te grote tussenpauzes tegen 19.00 uur in Hellendoorn op de Hofmansweide te finishen.

De route wordt hoofdzakelijk aangegeven met de bol-pijl systeem, afgewisseld met een foto route en een graden rit. De sportklasse rijdt een deel van de route op kaartfragmenten aan de hand van de systemen puntenrit en ingetekende lijn.

Etappeplaatsen:
Rothenburg
Fulda
Breitenbach
Bad Wünnenberg
Hellendoorn